免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主

標題: 2015年正能量戒J團(15-16) [打印本頁]

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 17:51     標題: 2015年正能量戒J團(15-16)

http://forum5.hkgolden.com/view.aspx?type=ST&message=6125288
作者: noj1314    時間: 2016-8-24 17:55

[url=]西內麻理耶bb[/url]

70Days

感覺如何?

真心大膽咗,之前好頹唔敢搵女仔傾計,可能就係上面巴打講既面容枯槁所以淆底
而家追緊個幾好既女仔,為咗佢所以先有決心戒丁,之前最耐都係得半個月

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 17:55

[url=]SLK10[/url]

DAY22 的確愈望自己愈覺得個樣好邪 笑得又唔好睇

希望三個月會有成效出黎

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 17:56

[url=]俞佩玉[/url]

戒左七十日
靚仔有神左!
差D破戒,好在都及時制止得住

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 17:56

[url=]薙切_繪理奈[/url]

新人 脫髮問題超勁
近3年一日一j 加遺傳加夜訓

依家要戎j 今日已經係第4日 今年忍得最耐架啦

行申18歲 脫到半個地中海

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 17:58

[url=]西內麻理耶bb[/url]

戒丁係咪堅有助改運

利申 每次丁完個人都勁黑

其實係自信問題,一直丁落去會覺得自己好污穢好邪惡,搞到個人冇咩自信乜都唔敢做,做又怕錯
反而而家戒咗個人真係覺得做乜都輕鬆簡單咗

77Days報到

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 18:02

[url=]A.Santos[/url]

有冇巴打係成功戒左而覺得有得著既 可以分享下

樓上貼果d大部分都有改善
我自己最明顯係手腳冇咁易凍
講野有底氣大聲左
至於女方面,相處時唔會成日諗埋d衰野以致怕醜口窒窒,轉數快左好向左走向右走多,俾女逗既感覺真係好正

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 18:04

[url=]肋骨小辛[/url]

多d照鏡,睇下自己個衰樣
諗清楚,依家呢個樣都未係最低
你唔係衰到貼地架,一直打落去,可以更樣衰
你唔係無野可以輸架,又未腎虧,又未陽痿,仲有些少頭髮撥下
你可以為左醜化自己而繼續打,無下限,請自便

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 18:04

http://forum5.hkgolden.com/view. ... highlight_id=426908

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 18:06

[url=]放下屠刀[/url]

其實戒丁完全係講心態,所謂心態決定境界,你個心入面一定要好清楚打丁對自己個身體,事業,愛情,朋友方面有咩極壞既影響(混混噩噩咁過,無上進心,係女仔面前緊張到死咁樣)然後每一日亦步亦趨咁防止一D導致你會破戒既因素(睇AV,諗鹹濕野),當你愈防範呢D野既時間耐左,你心入面就會產生防火牆咁既野,唔打丁就會慢慢變成習慣,最後完全戒除打丁呢種行為。(但係無論你戒左幾耐幾十年,你睇番AV/鹹濕野最後都係會破戒)

另一方面,最難捱既時刻,我個人認為係戒左丁大概幾星期至幾個月果陣時,果段時間會有極大既色慾突襲你,例如你夜晚會無啦啦發春夢甚至醒左,好想打丁咁樣,呢一下係最危險,無論如何點都要忍住唔睇AV唔打丁,例如最好你可以出去街散下步咁(留係屋企好大機會會睇番AV打丁),只要過左一段時間(幾十分鍾至一兩個鍾不等),就唔會有咁強既性慾。呢一個情況係會間歇性咁出現,大家真係要小心小心。一失足成千古恨。

再者,成日聽到巴絲或者有D所謂「手淫無害論既人」會講話間唔中打下丁無所謂既,放鬆下都正常咁。
但係我想Hi既係,打丁根本就係吸毒,你覺得有無食白粉K仔既人會控制到自己一星期食一次咁樣?
同樣道理,打丁可以話係吸毒,你係打丁入面得到快感只會驅使你下一次做番同樣既行為,因為你係入面得到既野係令到你十分舒服。但係世界上邊有免費午餐,你愈打身體就會愈衰,最後成個人就Seven下Seven下咁過一世,你想唔想繼續留係屋企做毒男,廢人一個,成世仔一事無成?

依個世界係好殘酷,而且永遠唔會死錯人,可憐之人一定有佢可恨之處,點解有人識到女仔,有人係屋企傻的嗎9?點解人地叫做吳彥祖李敏鎬,你就無人識?我相信生活中既細節位已經可以解答到,如果呢個世界係無難關,無考驗,咁相信亦都唔會有突出既人。

永遠唔好比藉口自己話打埋呢次就戒,學張家輝話:唔好比自己十9幾萬個理由,愈快開始做愈早享受成果,下定決心做就要呢一刻開始做,唔好虎頭蛇尾。「只有最崇高既努力,先至配得上最崇高既成果」,我夠膽講你戒丁戒到三年以上,你成個人生已經會唔同哂(將你全部心機放係興趣同事業到)。到左十年之後,你回想番今日,你覺得做呢個決定係仲好過中六合彩。

人生可以輝煌既時間好短,你已經哂左成個少年時代,仲想下一個十年都係戒下破下、一事無成?

你想成為左邊定右邊,請三思

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 18:07

[url=]SLK10[/url]

戒打丁真係容易

之前曾經戒過接近3個月覺得人緣係好 多左人聊我去玩

做事的確順左 仲識到個女朋友

好啦識到女朋友之後都幾開心 不過條女成日幫我打 呢下先慘

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 18:09

[url=]正宗懦夫[/url]

我新手黎
day1
真心睇完樓上段野之後 想戒丁(起碼唔好打咁密)
講真 自從成日打丁 個人精神差 好易眼訓
個人又冇自信 又成日諗淫野
今次戒啦

作者: noj1314    時間: 2016-8-24 18:11

[url=]轉瞬即逝[/url]

無打j之後真係少左頭油麵油,大家加油

歡迎光臨 ReaLife (http://noj1314.258club.com/) Powered by Discuz! 7.2