免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主

標題: 讓接近真理的我;拯救手淫的你 [打印本頁]

作者: hong201711    時間: 2017-1-14 13:33     標題: 讓接近真理的我;拯救手淫的你

我有很多很多說話想講

何解我會在這打文章 ,是我想幫助一下曾經和我一樣的你.

我是一個廿多歲的人,在這我可以分享一下我的小故事,希望你能有所得著.

在中學一,二年級我從同學得知如何自慰,當時我還沒有看AV和色情圖片,只是單單手淫.只覺得很奇妙,但後來愈來愈追求新的刺激便開始上網觀看色情既影片.這就是惡夢的開始! 我記得小時候皮膚及外觀都尚算可以, 但自從我開始手淫及沉迷色情後 ,皮膚外表在兩三年內由亮白變成AV男優似的暗淡無光及面無血色,而外表更是變得猥瑣非常難看 ,我的外表由一個不差的男孩子變成一個AV男優大叔般不堪入目.不單只是外表,更嚴重的是大大影響了我的身體各方面,如頭腦變得遲鈍;自信變成自悲;頭髮脫落;說話變成口吃;成績變差;記性變差;性格脾氣變差等. 接著因為以上問題,我變得想逃避現實又再手淫,不停這循環中輪迴,然後會考等接連失敗,非常痛苦.

在中學畢業後 都是混混噩噩地過日子,做過不同工作但沒有一份能做得長.之後報讀了進修的課程,果時初下決心去戒除手淫,果時真的戒了半年左右.當時的生活真的開心了很多,人變得陽光了,各方面開始好起來.但時,因為考試後放鬆了所以破戒了,之後我又落入哪個可怕的手淫輪迴,之後工作不想做,失去了做人應有的積極,每日都行尸走肉將自已困在家中,變成一具只會上色情網頁和手淫的活死人.

在這段時間中,我無意在上網看到蕭別離的文章,又從中得知百度的戒色吧及當中的飛翔大哥,在以上的溝道我開始開學習戒色的寶貴知識.所我開始再戒色,戒了1-2個月後我開始找到新的方向,找到進修的課程,完成後可以轉介工作.及後在數個月的進修過程中我一直戒除手淫,但不時都會夢遺.戒了接近了一年後,我得到了一份工作,人生開始愈來愈順利.薪金又有不差的增加,而且外表變得非常好看(你不用照鏡亦可知道,因為你身邊的人會不停告訢你).好處真的很多;頭髮濃密烏黑到像發光一樣 ; 記性及口吃改善等(皮膚;精神;外貌都會有幾何級數改善)有一樣比較深刻的體驗便是:由你手淫時沒有膽去去直視女孩,但我戒了1年多後開始,如果在街上有女孩看我的話,我會望回去跟她對視,更會看到對方害羞的表情.當時有一種很奇妙的感受,有種心想事成的感覺,做任何事都很順利.

但時,在差不多在戒了2年的時間,因為我放鬆了,自大了,驕傲了.再加上各方面的壓力,我破戒了.結果面對壓力時我又不斷逃到色情的地獄中,結果我不單只樣貌變得難看,事業及各方面都
跌至谷底,什麼都沒有了.真的崩潰了.堂時真的有一種天堂掉下地獄的感受!非常痛苦!

之後我又戒了半年,又再經歷多一次類似的失敗經歷.

直接2016年12月31日,晚上我8點左右睡著了,一起來便是2017年的早上,我開始了新一次的戒色由2017年1月1日起開始,所以我要拯救自已 拯救別人!直至今天我戒了14日.重新上路,我一生一世都不想再受手淫的痛苦了,所以我要下起決心改變自已,更加希望可以透過我的經驗,減少你人生錯誤的時間.讓你的人生減少無謂的痛苦,幫助你不用重踏我的舊路.

何解別人能有陽光美好的生活,你卻要沉迷在手淫的色情的世界當中?
別人可以做到的,你都一樣可以做到!給我一個機會讓我拯救迷失在惡魔誘惑世界的你!
我想讓你戒手淫;重新做人,緊記 你成功後會知道什麼叫做天堂!
我不要需你的報酬, 我只需要你在成功後 , 去幫助有需要的人!

另外以下係我在其他論壇分享的資料

再分享多一點 : 戒J

我同大家分享一樣野,係我自已既心得,希望幫到大家行少D錯路.

第一. 唔好上色情網頁
第二. 唔好打丁
第三. 唔好想淫野

今日分享住咁多

講下有咩好處
1.改善頭髮(稀少/髮線向後/脫髮)
2.改善皮膚(我既經驗話比我知,我唔直接答.你睇下AV男優既皮膚?(有洞?暗淡無光? 個個都好差.)
3.改善外觀( 你睇下好色既人,如AV男優,本身好睇既 做做下 全部個樣都變曬樣,好多都變到唔靚仔)
4.改善自信(成日收埋自已打J? 見到人都無自信互動啦)
5.改善心態(唔再沉迷女色 , 個人慢慢會開開心心)

請大家停止 睇AV 害死人 好多人一世就係在AV中過 ,你咁樣做 只係會無限咁係個 色情循環到轉 點解? 因為你睇AV ->打飛機 -> 上癮 ->重覆

,你唔戒 咁就一世嫁啦~ 你真係想日日打飛機 上咸網? 信我講 唔好再沉迷 打機 上咸網 打J ,相信我 戒J 之後 你會得到 前所未有咁既體驗

你會感受到自由的美好 , 重新找返自已 ,仲有好多好處. 由今日起 戒J 戒色情啦~ !

講住咁多先

記住 我幫你地 唔係要出色 要有錢 , 而係我希望自已可以做到一個內外都美麗的人

因為人性有點自私自利, 但我既想法係 無咩欲望 一係全 全係一 既想法

所以我想透過自已既經驗 去 分享 比其他人知 , 但希望如果你改變到自已既話

你可以幫下 其他有需要既人 .

可能你會覺得我傻 點解要講比人知?

因為 我即係一 一即係全

另外我學識左一樣野, 分享  ,所以比個機會我

讓接近真理的我;去拯救手淫的你~

作者: noj1314    時間: 2017-1-14 23:12

下面係你係群組講既對話,幫你COPY埋去呢到

我記返起一樣野
我戒j戒到咁上下
出街會好有自信咁望人

E野真,由你唔夠膽望女仔,戒到係街到有女仔望你你會望返她望到她怕羞果陣好有滿足感,同埋身邊會愈黎愈多人話你靚仔左之類,當時我都唔信,直頭有d年長既上司講,一個半個話你就話昆你,但個個都咁講就唔同講法嫁啦。

[22:54, 2017年1月16日] : 我同性格你差唔多,但係戒左j之後我開始變左第2個人                        
[22:54, 2017年1月16日] : 慢慢會容易左相處                        
[22:54, 2017年1月16日] : 你成日打j會好影響你成個外表氣場                        
[22:54, 2017年1月16日]: 慢慢d人會由唔多理你                        
[22:54, 2017年1月16日] : 慢慢接近你                        
[22:54, 2017年1月16日] : 開始多左野講                        
[22:54, 2017年1月16日] : 開始吸引到異性                        
[22:54, 2017年1月16日] : 開始愈來愈有自信                        
[22:54, 2017年1月16日] : 你依家點解會變孤獨精,我解釋比你知                        
[22:54, 2017年1月16日] : 因為你打j打到個人無論外觀好、氣質、思想、態度、內心都扭曲曬                        
[22:54, 2017年1月16日] : 你如果係一個女仔,會唔會鍾意一個又自閉又奇怪又樣哀既鹹濕變態佬先?                        
[22:54, 2017年1月16日] : 好多時係因為自己做成咁,令到身邊既人離開你                        
[22:54, 2017年1月16日]: 如果你想吸引異性好或同人相處好、你首先要由自己內心 由思想方面改正自己先。                        
[22:54, 2017年1月16日] : 唔好以為你受埋自己,藉著沈迷色情去發洩人地唔知,其實一睇就睇到你,眼神、皮膚、感覺等等。所以人地唔願意埋你身係有原因,唔係人地問題,係你自己本身出左問題。                        
[22:54, 2017年1月16日] : 其實你信我啦,到你改變左自己內心心態,唔再沈迷色情,唔好成日都諗埋d點溝女,同埋d性幻想,
做返個正常人,你好多野(溝通、人際)會自自然然好返。                        
[22:54, 2017年1月16日]: 唔好理人地,做好自已先
作者: hong201711    時間: 2017-1-17 00:02

回復 2# noj1314

唔該曬~
作者: 17新的開始    時間: 2017-1-17 19:35

我戒J最大的理由係個腦...現在真係好驚
記性差到不得了 又難集中 人地講野完一陣就唔記得
又多野煩但又唔係煩D重要野WO
靚唔靚仔唔重要 最緊要係個腦變返正常左就得
好多人都唔知打J既害處有幾大
以前我地呢D都係用PC睇姐 起碼唔會打得咁密
家下係手機年代比PC接觸黃易得多了
都唔知下一代既靚仔點算 唉...
好多人都仲係唔知驚唔理 係香港睇左幾個論壇見有人開戒J POST但冇乜人理
我戒左8日今日破左因為睇完自己女神既最後一次破左
但我會比心機多D黎呢度 因為大家都係香港人
蕭別離巴打分享下自己經歷俾我地睇下
想知你戒完之後變化大唔大 唔要COPY人地
作者: hong201711    時間: 2017-1-17 19:49

回復 4# 17新的開始

加油

歡迎光臨 ReaLife (http://noj1314.258club.com/) Powered by Discuz! 7.2