免費論壇 繁體 | 簡體
Sclub交友聊天~加入聊天室當版主
返回列表 發帖
#536謝過26/02/17 07:46:23

戒了2月 手震腳軟大大改善
有時有晨勃
係耳鳴仲係好勁
戒色吧,告別頹廢,戒出精彩人生!

#102嚇死寶寶了28/02/17 23:32:05

認真 我18歲個年開始打丁 一日打5次

到左20歲開始甩頭髮,23歲接近光頭

之後介左打丁 成個頭都開始生返毛毛出黎

點解脫髮有年輕化?因為愈黎愈易接觸到色情!有色情就有淫念,有淫念就有打飛機,有打飛機身體就會差,身體差就會脫髮,脫髮就會無自信,無自信就會無人生目標,無目標就同咸魚無分別!

#144十卜Ching01/03/17 09:41:40

我自己都有戒
真係生返少少
認真?
yes
原本額角m字以似有個5毫子咁大既弧度冇頭髮
戒左一排宜家生左十幾條
雖然遠睇仲係好疏
但係由冇到有我已經覺得好神奇

#77成全07/03/17 11:10:21

你係咪係POLY天橋派過傳單?

我記得你對眼的確係有精氣神

我對眼同個樣就冇哂精氣神囧下囧下咁

不過真係好難戒丁呢 尤其多野做果陣 打完個丁真係冇左D壓力

我31歲啦…仲每日j..點搞呀…戒唔到…又唔想叫雞。。

邊條仆街話打飛機無事的…我家下頭髮又甩…又軟軟地…又攰……

可以點做…不控制地日日打飛機…我信錯討論區的人話打飛機身心健康…只是蛋白質。。

唉…………心急人上

#3xxyz06/03/17 04:04:43

之前冇打3個月超精神,睇落好撚陽光

早排打返就出事,諗住唔打返一兩年先

利申 打丁係一定有害

#4滑蛋豬仔飯06/03/17 04:05:21

蕭別離巴打召喚
前幾年比女飛 試過一口氣戒左9個月
之後好多人都話覺得我精神左sharp左
自己睇返D相都發覺果段時間成個人個氣息都好左好多
不過依D野要長時間堅持 (起碼幾個月) 先至明顯見效
加油

#83哈蝦哈HeHe06/03/17 13:10:29

之前戒過半年,嗰半年嘅精神狀態極好,有做開運動嗰排都跑得快咗,後期會開始夢遺但唔會有太大影響。之後又依家又打返,每次打完狀態都會差兩日 ,同埋依家運動個水平練咗年幾仲係未追到戒丁嗰陣嘅水準

#88Philosophie06/03/17 15:25:50

人天生就會諗淫野,
點解要逆天而行呢

好多淫念都係人工製造,
電視、廣告、IG等等。
事實上人係無咁大需要,
長期亦無咁多精力發洩。

人時間精力有限,
唔想浪費人生就要戒。

[3/11 18:14] 20: 唉 如果我可以係大學畢業之前就知道打丁危害 察覺自己社恐 做事唔順利 身體唔好嘅原因係打丁嘅話 就唔洗好似而家咁辛苦
[3/11 18:15] 20: 畢左業 日日返工 作息唔定時 又要考牌 心理壓力超大

wyk879

VIP

帖子4068 積分4146 金幣40  註冊時間2006-8-16

長期打J對身體害處真係數之不盡!我一直都覺得好難戒,試過戒過一年之後又打返。長年累月之後就開始多問題。最明顯係個人容易攰,脫髮增多。我之後再決定戒至今接近一年半了,精神明顯好左,脫髮減少!仲有之前一d我以為無關係的問題都好似隨住戒J一同消失。例如久不久出暗瘡,以前食蝦蟹容易皮膚敏感。而家好少出暗瘡,狂食蝦都冇事。我相信呢d都同戒J有關,皮膚、腸胃都好左。當自己感覺到戒後各方面的改善,自然就變成戒J嘅動力

而家睇戒色文學識咩叫不淨觀之後, 先發現原來我之前只係用緊一啲類似嘅嘢,但唔係不淨觀。我之前係諗女性同我哋唔係同一個種族嘅生物嚟,就好似人同猩猩一樣,雖然有相似嘅地方,但無論一隻猩猩扮得幾靚都好,你都唔會對佢有反應

有時心動得厲害嗰陣,我會再觀想得厲害一啲,將佢哋諗做一啲昆蟲(類似螳螂)。佢哋一望過嚟嗰陣,就好似將佢哋頭上面嗰條好長嘅觸鬚伸過嚟一樣,即刻毛管都動曬,完全唔會再有色慾嘅念頭, 真係比正人君子還要正人君子,但又要盡量保持面色自然,唔可以畀佢哋發現你對佢哋嘅厭惡同埋恐懼,只能夠擺出一個勉強嘅笑容

#340依斯琴依斯高1 日前

[size=1.1]我由06,07年就開始打j
我係六年前就有意識去戒
不過定力考唔夠無幾日就收左皮
斷斷續續咁強戒 最長試過戒三個月 (無戒意淫)

上星期夜晚訓訓下覺
醒下訓下之際
拉起塊被蓋頭
諗住訓覺無咁凍
突然間有種怪力 (我無感受到拉力)
揭起左張被
有一隻整係得排牙既女鬼係我隔離出現
(你地想像下一個人成塊面得返排牙
然後延伸左右至面頰,上至額頭,下至下巴尖)
怪叫一聲,之後正面衝埋黎打開排牙,向我腦門方向一野咬落黎,我即刻嚇到醒撚左。
我緊係驚到仆街,平時我係一個極小接觸到靈界既人,
咁樣出現係一個好大既警號
當時我感覺隻女鬼好飢餓,佢好似想食我腦髓吸我啲精氣神咁
我係依件事發生前係戒左幾日j
我即刻去google發現原來係有隻叫啖精鬼既靈體種類
專吸男女精,詳請自己搵
我諗就係依幾日無打j
佢餓撚到想直接吞鳩我先現身
我真係好撚驚
我諗返起老母養育之恩 我未宏志 良師益友
多年就係一個淫字擋我報恩宏志廣結良友既動力同精力

我依段時間就開始念佛睇經書
斷邪淫減愛欲
出街唔望女
依家個腦筋真係靈活返好多
眼有神得多
望人依家可以眼定定
同埋咁多年
我真係好想戒
所以我諗係咁快有效既原因
戒j真是好
安定快樂自在油然而生

快啲戒
唔好再傻落去

ps手機睇到臨時寫既文 冗詞贅文 見諒見諒!

#344依斯琴依斯高1 日前

[size=1.1]
好恐怖呀巴打
咁你最後點整走佢?
佛經?
佢咬落黎個下我驚跟住就屌左聲出黎
講粗口動陽氣就醒左隻野去左邊我唔知
可能搵第二個宿主掛

緊接打開返對眼睇下仲係唔係到
環顧不見
只感寒氣徹骨
由背脊凍到上頸左右側再到面頰位
真係好撚驚
我唔想再見到佢
下次如果係咬左落黎咁點算
依件事算係我決定戒淫欲堅定決心既意外

#532戒丁500天9 小時前

[size=1.1]
40/500
無咩特別
完全唔想打
一有淫念起,就覺得以前自己好on9
少少野就打,宜家不停諗打左既後果,就得
打完個人又要攰幾日,腦力又變返痴痴呆呆,精神又恍惚,頭又暈撚到仆街。要幾日先回氣。我唔想咁呀
宜家戒左40日,上面既野無曬
何需因為爽一陣而付上沉重代價

#632成全1 小時前

[size=1.1]
留名
有個壞習慣係訓唔著就打J
搞到好似有依賴咁
有無辦法改變

當你身體虛到
訓唔著打完J,更加訓唔著
你就知道打J既惡果
嘗過惡果,就自然唔會再依賴,明白到
一開始打J可以幫助睡眠
但長期打J唔單止會影響睡眠,嚴重可能會神經衰弱,即係冇啦啦遺精